PER STENBECK

Ordförande

Per har över 30 års erfarenhet av att leda och utveckla ideella verksamheter. Han har varit generalsekreterare för Greenpeace Norden, International Fundraising Director för UNICEF, informations- och insamlingschef för Rädda Barnen och CEO på the Resources Alliance. Per är grundare av FRII, det svenska branschorganet för insamlingsorganisationer och har suttit i styrelserna för Radiohjälpen och Annonsörföreningen samt varit ordförande i Humanfonden.

2009 startade Per organisationen WaterAid, som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien. Per tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse den 1 maj 2012 och är från den 13 mars 2014 PostkodStiftelsens ordförande.

PER STENBECK - Ordförande

ELISABETH TARRAS-WAHLBERG

Ledamot

Elisabeth är kommunikationsrådgivare, författare etc. och anlitad som expertkommentator på TV4. Elisabeth sitter också i styrelsen för Nordens Ark, Millesgårdens vänner och Bernadotte-Musei Vänner. Tidigare var Elisabeth informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos Kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på kommunikationsbyrån Kreab. 

Elisabeth har en BA i statsvetenskap från Mount Holyoke College. Hon tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse den 1 januari 2017.

ELISABETH TARRAS-WAHLBERG - Ledamot

MARCUS TOBIASSON

Ledamot

Marcus Tobiasson jobbar som skattejurist inom EF, Education First-koncernen. Han är jurist med en jur. kand-examen från Stockholms Universitet och har en yrkesmässig bakgrund från bl.a. Skatteverket, Deloitte och Grant Thornton. Han har arbetat med företagsbeskattningsfrågor, huvudsakligen inom bygg- och fastighetssektorn och har stor erfarenhet av löpande beskattningsfrågor och transaktionsrådgivning.

Marcus var med och startade PostkodLotteriets KulturStiftelse år 2009 och satt i styrelsen fram till december 2014. Han tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse i maj 2015.

MARCUS TOBIASSON - Ledamot

GÖRAN HÄGGLUND

Ledamot

Göran Hägglund har tillbringat de senaste 25 år i den svenska politikens absoluta centrum. Han har gjort det mesta i politiken, allt från att ha varit riksdagsledamot, gruppledare, utskottsordförande, minister och partiledare för Kristdemokraterna.

Göran har en stark passion för civilsamhället. Idag är han egenföretagare, rådgivare, styrelseordförande och ledamot i flera styrelser. Göran har tidigare även en bakgrund i försäkringsbranschen och inom fondkommissionsverksamhet. Göran tillträdde som ledamot för PostkodStiftelsens styrelse i maj 2016.

GÖRAN HÄGGLUND - Ledamot