ELISABETH TARRAS-WAHLBERG

Ordförande

Elisabeth är kommunikationsrådgivare, författare etc. och anlitad som expertkommentator på TV4. Elisabeth sitter också i styrelsen för Nordens Ark, Millesgårdens vänner och Bernadotte-Musei Vänner. Tidigare var Elisabeth informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos Kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på kommunikationsbyrån Kreab.

Elisabeth har en BA i statsvetenskap från Mount Holyoke College. 2012-2016 var hon ledamot i PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse den 1 januari 2017 och blev ordförande i mars 2017.

ELISABETH TARRAS-WAHLBERG - Ordförande

GÖRAN HÄGGLUND

Vice ordförande

Göran Hägglund har tillbringat de senaste 25 år i den svenska politikens absoluta centrum. Han har gjort det mesta i politiken, allt från att ha varit riksdagsledamot, gruppledare, utskottsordförande, minister och partiledare för Kristdemokraterna.

Göran har en stark passion för civilsamhället. Idag är han egenföretagare, rådgivare, styrelseordförande och ledamot i flera styrelser. Göran har tidigare även en bakgrund i försäkringsbranschen och inom fondkommissionsverksamhet. Göran tillträdde som ledamot för PostkodStiftelsens styrelse i maj 2016.

GÖRAN HÄGGLUND - Vice ordförande

MARCUS TOBIASSON

Ledamot

Marcus Tobiasson jobbar som skattejurist inom EF, Education First-koncernen. Han är jurist med en jur. kand-examen från Stockholms Universitet och har en yrkesmässig bakgrund från bl.a. Skatteverket, Deloitte och Grant Thornton. Han har arbetat med företagsbeskattningsfrågor, huvudsakligen inom bygg- och fastighetssektorn och har stor erfarenhet av löpande beskattningsfrågor och transaktionsrådgivning.

Marcus var med och startade PostkodLotteriets KulturStiftelse år 2009 och satt i styrelsen fram till december 2014. Han tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse i maj 2015.

MARCUS TOBIASSON - Ledamot

THOMAS FOGDÖ

Ledamot

Thomas jobbar som idrottspsykologisk rådgivare med uppdrag inom idrott, näringsliv och offentlig sektor. Han var med i alpina landslaget mellan 1988-1995 och har varit rankad etta i världen. 1995 skadade han ryggen under en träning i Åre och har sedan dess verkat som författare, föreläsare och rådgivare.

Thomas brinner för att utveckla människor och organisationer och har styrelseuppdrag inom företag och ideella organisationer. Han satt i styrelsen för PostkodLotteriets Idrottsstiftelse mellan 2016-2017. I mars 2017 tillträdde han som ledamot i PostkodStiftelsens styrelse.

THOMAS FOGDÖ - Ledamot

LENA ADEHLSOHN-LILJEROTH

Ledamot

Lena har en lång bakgrund inom politiken och har varit aktiv i Moderaterna sedan tonåren. Hon har arbetat inom journalistik och media, både som reporter och som rådgivare. Mellan 2002-2006 var hon riksdagsledamot och ledamot i kulturutskottet och därefter har hon under åtta år varit kultur- och idrottsminister. Idag arbetar hon i eget företag med bland annat rådgivning och utredningar.

Lena har haft styrelseuppdrag för bland annat Ersta Diakoni i Stockholm och Dramatiska Institutet. Sedan 2016 är hon ordförande för PostkodLotteriets Idrottsstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i PostkodStiftelsen i mars 2017.

LENA ADEHLSOHN-LILJEROTH - Ledamot