TILLSAMMANS MED POSTKODLOTTERIET

Novamedia Sverige driver Svenska PostkodLotteriet, Sveriges största lotteri. Lotteriet finns för att generera pengar till ideell sektor, med en vision om en bättre värld. Kunderna har chans att vinna pengar varje dag tillsammans med sina grannar och överskottet från lottförsäljningen går till ideella sektorn.

Överskottet från PostkodLotteriets produkter fördelas till välgörande ändamål genom de cirka 55 förmånstagarna till PostkodLotteriet. Sedan starten i Sverige har över 7,2 miljarder kronor delats ut till välgörenhet.

PostkodStiftelsen – en förmånstagare

Som förmånstagare till Svenska PostkodLotteriet tar PostkodStiftelsen del av den årliga fördelningen av överskottet till välgörande ändamål. I mars 2016 fick PostkodStiftelsen motta 90 miljoner kronor.

Till skillnad från de flesta andra förmånstagarna är PostkodStiftelsen inte slutmottagare av medlen. I stället kompletterar PostkodStiftelsen de andra förmånstagarna genom att stödja organisationer och innovativa initiativ i hela världen. Läs mer om hur du kan söka projektstöd från Svenska PostkodStiftelsen här.

PostkodStiftelsen fick 90 miljoner kronor

Josefin Carlring tog emot checken på 90 miljoner kr till PostkodStiftelsen Foto: Magnus Sandberg